Бившият военен министър Бойко Ноев написа писмо до служебният министър на

...
Бившият военен министър Бойко Ноев написа писмо до служебният министър на
Коментари Харесай

Бойко Ноев към Бойко Рашков: Проверете отравянето на Гебрев

Бившият боен министър Бойко Ноев написа писмо до служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, в което го приканва да направи цялостен обзор на следствията, свързани с отравянето на оръжейния предприемач Емелиян Гебрев и с гърмежите в български оръжейни компании.

„ На 21 септември английските управляващи публично потвърдиха съучастието на съветския жител Денис Сергеев (известен още под името Сергей Федотов) в опита за покушението с потреблението на „ Новичок “ на територията на Англия през. м. март 2018 година Същото лице, дружно с други, е открито в следствието на опита за ликвидиране на трима български жители на територията на България в края на м. април 2015 година с отрова от същата химическа група. Срещу тях българската прокуратура е повдигнала съответните обвинявания ", написа Ноев в писмото, публикувано и по БГНЕС.

Според Ноев, заключенията на английските проверяващи придават нови измерения на следствието, както в народен, по този начин и в интернационален проект и за пръв път публично се удостоверява директната връзка сред двете закононарушения. Той посочва, че самият е свидетел по въпросното Директива за птиците № 513-ЗМК-124/2015 по разказа на Столична дирекция на вътрешните работи.

Ноев твърди в писмото до Рашков и следното: " Представители на българските прокуратура и изпълнителна власт, включително на най-високо ниво в интервала април 2015 – април 2021 година са разпореждали, или персонално са предприемали целенасочени дейности за възпрепятстване на следствието, за отклоняването му в неправилни направления, за изтриване на доказателства, за бойкот на интернационалното съдействие по въпроса и други Потвърждения за това като имена, обстоятелства и условия има от многочислени източници, в това число отвън България ".

Той твърди, че е било манипулирано, или възпрепятствано следствието   за имената и самоличността на съответните причинители, оръдието на закононарушението (съставът на химическото съединение), мотивите за закононарушението, възможните помагачи и поръчители, връзките с други терористични дейности и произшествия на наша територия.

" Полагани са специфични старания за недопускане, саботиране и преустановяване на следствията по гърмежите в обекти на производители на специфична продукция (ЕМКО, Арсенал, ВМЗ и др.) в интервала 2011-2020 година, както и възпрепятстване на интернационалното съдействие по тези случаи ", написа още някогашният боен министър и напомня, че заподозрени за осъществяване на тези терористични дейности на територията на България, Чехия и евентуално и други страни са същите или близки до тях причинители.

Веднага по-късно идват и апелите на Ноев към Бойко Рашков:  " Предлагам да разпоредите в границите на вашите компетенции като вицепремиер и министър, да бъде изработен повсеместен обзор на осъществените до момента следствия по горните случаи, да проучват аргументите за вероятни престъпления, осъществени от длъжностни лица и да вземат нужните ограничения за определяне на обективната истина. Това е значимо и за възобновяване и на интернационалния престиж и доверие към България “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР